Sønderjysk rugbrød 2 stk.

845g Fuldkornsrugmel

360g Fuldkormshvedemel

45g Fuldkornsrugsur

10g Ristet Malt

25g Humle Malt

25g Salt

25g Gær (ca. 8g tørgær)

875g Vand

 

Alle ingredienser ælter 15 min helt langsomt med spartel eller dejarm på en Ankarsrum.

 

Hviler 30-60 minutter i skålen overdækket

 

Vejes af på ca. 1100g og virkes op. Ligges i hævekurve (21cm) drysset med sigtet rugmel eller smurte aluforme 76230. 

 

Hæver ca. 60 minutter. gerne i en ovn der er sat til 38 grader på over/undervarme. Tag brødene ud mens du opvarmer ovnen.

 

Forvarm ovnen til 275 grader.

 

Indsæt rugbrødene og damp med ca. 1dl vand i bunden af ovnen. Skru ned på 200 grader og bag i ca. 50-60 minutter, eller til brødene er 96-98 grader i centrumstemperatur.

 

Tag rugbrødene ud af formen og køl dem af på en bagerist. Hvis du vil fryse brødene, så anbefaler vi, at du gør det når de er kølet nok af, at du kan røre ved dem. På den måde får du mest fugtigthed med i fryseren, og et fugtigere brød når det tåes op.