Klassiske rundstykker

Kategori

,

Udgivet d.

marts 31, 2022

Print opskriften

Klassiske rundstykker

Disse rundstykker er old school helt uden fuldkorn, som dengang Farfar var ung 🙂

Det sigtede rugmel giver dine rundstykker en helt blød og tæt krumme. Det gør også at dine rundstykker mere mættende.

Du kan evt. udelade sigtet rugmel og bruge 900g hvedemel i opskriften i stedet for. Tilsæt så ca. 25g mindre vand.

Ingredienser

  • 775 g Hvedemel, gerne lidt stærkt som eks Elephant
  • 125 g Samsø sigtet Rugmel
  • 50 g Baguette enzym
  • 15 g Hvedesur
  • 40 g gær (10g Instaferm 01, den røde)
  • 600g (ca.) vand (20 grader)

Fremgangsmåde

  • Æltes 7 minutter langsomt og 3-4 minutter ved medium hastighed
  • Ligger 10 minutter i røremaskinen, hvorefter dejen slåes ned, og virkes op (formes som en kugle) og ligger yderligere 20 minutter.
  • Rundstykkerne vejes af på 80g stykket, og virkes op. Tryk dem godt ned i birkes og sæt dem på netplader (almindelige bageplader kan også gå)
  • Hæver 45-55 minutter, gerne ved 38 grader i en ovn med over/under varme.
  • Forvarm ovnen til 250 grader, og sæt rundstykkerne ind, damp med ½dl vand og bag dem ved 220 grader i 23-25 minutter.

Produkter brugt i denne opskrift