Klassiske rundstykker

Disse rundstykker er old school helt uden fuldkorn, som dengang Farfar var ung :)

 

900g hvedemel, gerne lidt stærkt som eks Elephant

50g Baguette-Enzym

15g Hvedesur

40g gær (10g Instaferm 01, den røde)

ca. 550g vand (20 grader)

 

Æltes 7 minutter langsomt og 3-4 minutter ved medium hastighed

 

Ligger 10 minutter i røremaskinen, hvorefter dejen slåes ned, og virkes op (formes som en kugle) og ligger yderligere 20 minutter.

 

Rundstykkerne vejes af på 80g stykket, og virkes op. Tryk dem godt ned i birkes og sæt dem på netplader (almindelige bageplader kan også gå)

 

Hæver 45-55 minutter, gerne ved 38 grader i en ovn med over/under varme.

 

Forvarm ovnen til 250 grader, og sæt rundstykkerne ind, damp med ½dl vand og bag dem ved 220 grader i 23-25 minutter.